2008 aasta

Noorsoo projektid  2008 aastal
 
  1. Suvine töö-ja puhkelager, sügisesed talgud, talvised piparkoogiküpsetamised
 
Suvine laager toimus 9 – 20 juuni , osavõtsid 20 Raasiku valla noort vanuses 10-14 aastat ja 4 juhendajat (s.h. noorsootöötajad nii Raasiku kui ka Aruküla noortekeskusest). Laager kestis 2 nädalat ehk 10 tööpäeva. Tööpäev algas kell 9 ja lõppes kell 13. Toitlustamine telliti OÜ „Krylvi”-lt, Arukülas käidi söömas nende kohvikus, Raasikule toodi söök noortekeskusesse.
Töö objektideks olid valla asutused – lasteaed ja kool nii Raasikul kui ka Arukülas; surnuaaed ja kirik Raasikul. Uueks objektiks oli Kiviloo külakeskus, kus tehti puhastustöid. Töid tehti segagruppides - Raasiku ja Aruküla noored. See andis võimaluse laagri käigus tutvuda nii oma koduvalla, kui ka teiste küla noortega.
Peale sööki järgnesid erinevad vaba aja tegevused nii oma vallas kui ka Tallinnas (ekskursioonid, mängud)
Toimusid põnevad sportmängud, orjenteerumine, matkad. Tallinnas käidi kinos ja bowlingut mängimas, laager lõppes reisiga Tembu- Vembumaale.
Osalejad said kõik endale meeneks veepallid, riidevärvidega (noorte endi poolt värvitud) värvitud T- särgid, klaasvitraaz. Vitraazi tegid ka noored endile ise Raasiku Kunstikeldris Mait Eeriku juhendamisel.
 
Sügisesed talgud toimusid 27.10-30.10, osavõtsid 20 noort ja 3 juhendajat. Töid tehti nii Raasikul kui ka Arukülas.
Talvine piparkoogi küpsetamine. Toimus Raasiku Laste-ja Noortekeskuse 9-12 detsember, osales Arukülas 20 noort, Raasikul 15 noort
 
  1. Raasiku laste suvelaager Neemes Villa-Onni puhkemajas 22. - 27. augustil
 
Osavõtsid 20 noort Raasiku alevikust. Laager toimub juba mitmendat aastat. Laagri käigus tutvustasime lastele erinevaid sportimise võimalusi – pallimängud, jooksumängud, osavusmängud jne. Igal päeval oli uus teema. Õppisime lähemalt neid mänge ja reegleid tundma. Samas oli meie laagris ka traditsioonilisi üritusi- missi ja misteri valimised, koogiküpsetmine, ööhäire, matk, play-box ja karneval.
 
  1. Suvised lastelaagerid Soomes
Suvel toimus kaks lastelaagrit Soomes, kust võtsid osa 20 last Raasiku vallast.
9- 13 aastaste laaager toimus 7-10 juulil ja 14-17 aastaste laager toimus 11-16 juulil.
Vastuvõtjaks oli Helsingi linnavalitsuse noorsooteenistus. Mõlema laagri teemaks oli meedia ja rahvusvahelised suhted. Päevade jooksul käidi ekskursioonidel ja tehti laagrilehte, mis kajastas kõiki tehtut. Õhtuti tutvuti erinevate kultuuridega - mängud tantsud. Igal noorel oli ülesanne, mille ettevalmistamise ja läbiviimise eest ta vastutas. Ülesanneteks olid laulude ja mängude õpetamine, Eestimaa ja Raasiku valla tutvustamine. 



Pildid

Eesti English Русский
«
»

Otsi
 










 

 
 

MTÜ Tuulekell  tel. 55 561 144 info@tuulekell.eu

Self guided audio tour app image